Hoe werkt het?

Als je door omstandigheden financieel zwaar in de problemen bent gekomen en de reguliere instanties kunnen je (nog ) geen afdoende steun geven, dan kun je een beroep doen op het Fonds KL 1940. Wij helpen je graag en vertrouwelijk weer op weg.

Een verzoek tot financiĆ«le ondersteuning aan het Fonds KL 1940, loopt altijd via een bedrijfsmaatschappelijk werker op je kazerne, vliegveld of haven of voor veteranen via het Veteranenloket op het Veteranen Instituut in Doorn. Zie de contactgegevens hieronder. Dus nooit rechtstreeks. 

Overigens, weten vele andere instanties ons goed te vinden zoals geestelijke verzorgers, personeelsfunctionarissen, re-integratiemedewerkers en commandanten. 

De bedrijfsmaatschappelijk werker zal samen met jou de ontstane situatie bespreken, e.e.a. financieel onderzoeken en vervolgens een deugdelijk onderbouwde aanvraag opstellen. Deze aanvraag tot financiƫle steun biedt hij/zij aan bij de secretaris van het Fonds KL 1940 ter bespreking en besluitvorming. De maatschappelijk werker bespreekt daarna met jou het genomen besluit en de eventuele voorwaarden en adviezen.

 Alle aangeboden informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Zie privacy reglement.


Bedrijfsmaatschappelijk werk helpt

Bedrijfsmaatschappelijk werkers (BMW) bieden hulp aan alle medewerkers van Defensie en werken op alle defensielocaties. Ook het thuisfront, veteranen, oorlogs- en dienstslachtoffers kunnen BMW om hulp vragen.

Contact met BMW

Tijdens kantooruren is het BMW-loket bereikbaar: (088) 950 50 10.

Defensiemedewerkers, thuisfront, veteranen, dienst- en oorlogsslachtoffers kunnen 24 uur per dag hulp krijgen bij noodsituaties. Bel daarvoor de hulpverleningslijn: 0900-415 55 55.

https://www.defensie.nl/onderwerpen/personeelszorg/bmw

Het Veteranenloket (Veteranen Instituut)

Nederlandse veteranen, oorlogs-, dienstslachtoffers en hun relaties hebben ook na hun diensttijd recht op optimale zorg en dienstverlening. Die krijg je via het Veteranenloket van het Veteraneninstituut. 

Contact met het Veteranenloket

Het Veteranenloket is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Direct contact, bel 088 334 00 00

of stuur een e-mail naar info@veteranenloket.nl

Zie ook: https://www.veteraneninstituut.nl/over-vi/contact/